Pizzázni indultunk, végül egy siófoki apartmanban kötöttünk ki

Az unokanővérem és én gyerekkorunk óta nagyon jóban vagyunk. Sok közös programot szoktunk együtt csinálni, például eljárunk aerobic edzésre, hajnalig szoktunk bulizni a kedvenc együtteseink koncertjein, de mindemellett szeretünk kipróbálni újabb és újabb éttermeket is. Ő egyébként séfként dolgozik, szóval remekül ért a gasztronómiához és a jó ételekhez. Rengeteg trükköt lestem el tőle az évek során, és neki köszönhetem, hogy a főzést egy kreatív időtöltésként fogom fel, nem pedig kötelességként. Az unokanővérem a távol-keleti konyhát preferálja leginkább, mert szerinte az erős, csípős fűszerezéstől lesz egy étel különleges, ám vele ellentétben én az olasz gasztronómia szerelmese vagyok. Nem is olyan régen nyílt egy új pizzéria a belvárosban, ezért elhatároztuk, hogy ellátogatunk oda. Sok jót hallottam róla, illetve az interneten is pozitív értékeléseket kapott.

Mindketten elég elfoglaltak szoktunk lenni a munka és a család miatt, neki ráadásul három kisgyereke van. Emiatt legtöbbször nehéz összeegyeztetni, hogy ki mikor ér rá, így az új olasz étterem kipróbálása is folyamatosan el lett napolva.

Aztán végre elérkezett a várva várt több napos hétvége, így eldöntöttük, hogy ezt kihasználva most már tényleg elmegyünk ebédelni a megbeszélt helyre.

Az én házamból indultunk el közösen kocsival. Még csak tíz perc telhetett el, amikor az unokanővérem azt mondta:

-Milyen jó lenne valamikor leugrani a Balcsira, akár 1-2 napra. Kicsit strandolni, pihenni, napozni és kirándulni egy jót.

– Komolyan mondod? Pont ez jutott nekem is eszembe múltkor, hogy rég voltam már a Balatonnál.

– Egyszer el kéne menni és akkor vinném magammal Rexet is. Plusz a közelben van a Badacsonyi borvidék, biztosan jó program lehet elmenni oda borkóstolásra.

-Képzeld a főnököm pont a héten áradozott egy szuper kis apartmanról Siófokon. Elképesztő kényelmes, modern és közel volt mindenhez. Át is küldte nekünk e-mailen, mert sokunk érdeklődött iránta. A weboldal neve siofokszallas.info. Nézd meg mikor lenne hely náluk!

– Nap ez jó ötlet! Meg is nézem.

Ekkor kiderült, hogy pont lemondta az egyik vendég a lefoglalt hosszú hétvégét az egyik ilyen siófoki apartmanban, és megüresedett. Így hét rövid töprengés után úgy döntöttük, elhalasztjuk a pizzázást, és gyorsan lecsapunk erre a remek lehetőségre és elmegyünk a hosszú hétvégé a Balatonhoz. Az egész a hétvége a miénk volt, és ha már ilyen szerencsésen alakult, miért ne használnánk ki.

Amilyen gyorsan jött az ötlet, olyan hamar meg is valósult. Visszafordultam a kocsival, kitettem az unokanővéremet a házuknál majd hazaérve, hipp-hopp összepakoltam egy bőröndbe annyi cuccot, amely két-három napra elegendő volt.

Másfél óra múlva már vígan szeltük az utat Siófok felé. Mindketten nagyon izgatottak voltunk, hiszen ilyen váratlan kiruccanáson még egyikőnk sem vett részt. Persze a az apartmanhoz érkezve azonnal tudtuk, hogy nem bántuk meg a döntést. Egy nagyon jó elhelyezkedésű, napfényes apartmant kaptunk, ahol kedvesen fogadtak minket és Rexet is. Miután elfoglaltuk a szobát, már gyorsan össze is pakoltunk és irány a part! Nem mondom, hogy nem volt tömeg, de pont volt elegendő hely egy kis napozáshoz. Amikor már meguntunk hasunk süttetését, akkor pedig megmártódtunk a habokban, majd jött a jól megérdemelt lángosozás.

Életünk egyik legjobb spontán döntése volt elmenni Siófokra azon a hétvégén! Nagyon feltöltött mindkettőnket, és meg is beszéltük hogy ezt mindenképpen meg kell ismételnünk, persze csak a kimaradt pizzázás után!