A barátnőm váratlan hírrel állt elő

A legjobb barátnőmmel, Zoéval mindig a szokásos, jól bevált törzshelyünkön, egy pizzériában találkozunk. Általában hetente jövünk itt össze, hogy minden fontos dolgot megbeszéljünk, miközben jókat nevetünk, szórakozunk és nem mellesleg egy jót eszünk.  

Zoé a múltheti pizzázás közben váratlan hírrel állt elő: napelem rendszert szereltet a háza tetejére. Mindig is tudtam, hogy rendkívül fontos számára a környezetkímélés és támogatja a megújuló energiaforrások kihasználását, ennek ellenére mégis meglepődtem, hiszen sosem mondta, hogy ilyesmin gondolkodna. A beszélgetés során megtudtam, hogy azért nem szólt korábban erről, mert ő is csak most hallott az egyik ismerősétől az 5 kw napelem rendszerről.

5 kw napelem rendszer

Zoé elképesztően lelkesen mesélt az 5 kw napelem rendszer részleteiről. Vidáman mutatta nekem a napelemrendszer.info oldalt, ahol három személy történetén keresztül kerül bemutatásra a fotovoltaikus rendszer kivitelezése, megtérülése és tervezése. A valós példák Zoénak is meghozták a kedvét a modern energiatermelési rendszer megvásárlásához.

Az internetes oldalról kiderült, hogy a napelemek ára kb. tíz éven belül megtérül, tehát a környezetkímélés mellett jó befektetés is vállhat belőle. Ehhez alapos, profi kivitelezésre van szükség, hiszen a rosszul felszerelt napelemek nem hozzák vissza az árukat. Mindemellett az is fontos, hogy a napelemek jó minőségűek legyenek, mivel hiába jó a szakember, ha silány az alapanyag. Az Zoé által kiválasztott cég japán technológiával dolgozik, ez elegendő garancia a minőségre.