A kedvenc ételem még mindig a pizza

A pizza iránti rajongásom nem ismer határokat. Már nem is tudom, hogy mikor volt az a pillanat, hogy felismertem: nekem ez a kedvenc ételem. Mindenesetre gyanítom, hogy az egyetemi évek alatt történhetett, amikor minden egyes pénteket a kedvenc pizzázónkban töltöttünk a legjobb barátnőmmel. Ez volt ugyanis az a nap minden héten, amikor együtt ebédeltünk, majd hosszas órákat beszélgettünk, járkálva a városban, mert egyetemisták voltunk és megtehettük.

Azóta is minimum hetente egyszer pizzát ebédelek, és számomra  a legmeglepőbb, hogy képtelen vagyok ráunni erre az ételre, sőt ha tehetném minden nap pizzát ennék ebédre. Van egy törzshelyem is, ahol már ismerősként fogadnak, és meglepődnek, ha bármi egyebet rendelek, mint gombás pizzát – ez ugyanis a kedvencem, csak ritkán térek el tőle. 

A múlt héten szombatra esett az a jeles alkalom, hogy pizzát egyek, és el is látogattam a törzshelyemre, ahol egy kisebb beszélgetésbe bonyolódtam a tulajjal, aki arról beszélt, hogy szeretné bővíteni az üzletét, és a város több pontján is meg akarja nyitni ugyanezt az éttermet, igazából már hosszú évek óta készül erre, és most úgy néz ki, hogy van arra keret, hogy ezt megvalósítsa.

Megtudtam, hogy nem is akármilyen módon akar belevágni a bővítésbe, mert miután hosszú évek óta sikeresen üzemelteti a pizzériát napelemes rendszer segítségével, az újak esetében is ragaszkodik hozzá, hiszen – mint elmondta – ennek köszönheti, hogy olyan sok pénzt megspórolt, hogy egy ilyen nagy volumenű bővülés valósággá válhasson számára. Elmondása szerint számlákra alig kell költenie, ami – mondanom sem kell – egy vállalkozásnál nagyon nagy szó, és hatalmas segítséget jelent.

Annak idején egy napelem pályázat volt, amit sikerrel megnyert, és annak köszönhetően vált lehetővé, hogy egy kis, induló pizzériát ilyen újszerű alternatív energiatermelésű módszerrel indíthasson útjára. 

Most is pályázni készül, mivel – mint megtudtam – hasonló pályázatokat folyamatosan hirdetnek. Amint véget ér az egyik, már megjelenik egy másik, és úgy magánszemélyek mint cégek megtalálhatják a számukra megfelelőt.