A kedvenc pizzériámban dolgozni egy igazi álom lenne

Kiskorom óta a nyarakat az unokatestvéremmel együtt szoktuk tölteni. Mindig ez volt természetesen a kedvenc időszakunk az évben. Sokat játszottunk, hülyéskedtünk, na meg persze rengeteg dolgot megtanultunk. Nyilván, ahogy elszaladt az idő mi is idősebbek lettünk. Ő például már ki is repült a családi fészekből. Eleinte nem is voltunk benne biztosak, hogy így is együtt tudjuk majd tölteni a nyarat, hiszen alkalmazkodni kellett a lakótársához is. Ez azonban pozitív csalódást okozott, ugyanis nagyon jól kijöttünk egymással. A múlt nyarat fent is töltöttem náluk Budapesten. Sokat segítettem, mire a fiúk a munkából hazaértek én már kitakarítottam és főztem is, ha szükséges volt. Ez persze nekik nagyon tetszett, hiszen így csak pihenniük kellett a hosszú nap után.

Minden alkalmat kihasználtunk, amikor pihenő napja volt a rokonomnak. Megmutatta a főváros szépségeit, na meg persze a legjobb helyeket, ahol jókat lehet enni. A kedvenc helyem egy pizzéria lett. Aki ismer, ezen nem lepődik meg, mivel elég nagy pizza fan vagyok. Viccen kívül szerintem nincs olyan fajtája a pizzának, amelyet ne szeretnék. Amikor megmutatta nekem a nagybetűs PIZZÉRIÁT, rögtön tudtam, hogy nagy szerelem lesz a hely iránt. Maga az üzlet kialakítása is szuperül volt megoldva, a kiszolgálással is minden rendben volt, a pizza pedig egyszerűen 10/10, nem kérdés. Feltűnt, hogy van egy kis hirdetés kiragasztva az egyik falra. Mikor közelebbről megnéztem akkor rájöttem, hogy egy diákmunka hirdetését olvasom. Nagyon megörültem, milyen jó lenne, ha ott tudnék dolgozni. Meg is kérdeztem azonnal, hogy aktuális-e a hirdetés. Azonban sajnos pár nappal előtte töltötték be az utolsó pozíciót is. Akkor viszont eszembe jutott, hogy nem is lenne hülyeség, ha utána néznék milyen aktuális posztok vannak a budapesti diákmunkákban. Miután elfogyasztottuk a pizzát, hazafelé el is meséltem uncsimnak, hogy mire gondoltam.

Amint hazaértünk, leültünk a laptop elé és céltudatosan megfogalmaztuk a megfelelő kifejezést a kereséshez: budapest diákmunka. Az első pár találat között fedeztem fel a TopiWork weboldalát. Az iskolaszövetkezet célja, hogy diákok, hallgatók számára tanulmányok mellett végezhető munkalehetőségeket biztosítson. Főként olyan állásajánlatokat kínálnak, amelyeknek többsége hosszútávú, nem egy adott időintervallumra szól. Továbbá a munkalehetőségekben szakmai fejlődési-, és karrierlehetőség is fellelhető, valamint a szakmai gyakorlat is leigazolható ilyen módon. Az ipar minden ágában próbálnak részt venni, így a következő munkalehetőségekkel biztosan találkozhatunk: műszaki, marketing, HR, fizika, gazdasági, alkalmi, de akár otthonról is végezhető munkákkal is a felsorolt kínálatukban.

Milyen előnyökkel jár, ha a TopiWork Iskolaszövetkezet által keresünk munkát? Érdeklődési körünknek megfelelően választhatunk a lehetőségek közül; leigazolhatjuk a szakmai gyakorlatunkat, ha szükséges; azonnal elérhetővé válnak a szakmai munkalehetőségek; kiemelt bérezéshez jutunk; megbízható kezekben vagyunk; szakmai tapasztalatokat szerezhetünk, amely a munkaerőpiacon előnyt jelent. Onnan tudhatjuk, hogy előnyt jelent számunkra a tapasztalat, ugyanis a cégek általában előnyben részesítik azt a pályakezdőt, akinek már van tapasztalata, még akkor is, ha nem éveken át tartó hosszú tapasztalatról beszélünk. A diákmunkán keresztül rugalmasan 20, de akár 25 órában is tudunk dolgozni. Elkészíthetjük beosztásunkat, amelyet tanulmányainkhoz tudunk igazítani, így nem fog ütközni a tanulás a munkával.

Az oldalon a lehetőségek között több szűrésre is lehetőségünk van. Megadhatjuk, hogy milyen munkát keresünk, vagy éppen helyileg melyik településen vagy vármegyében szeretnénk az aktuális ajánlatokat megtekinteni.

Ha a TopiWork által szeretnénk munkát, a jelentkezés menete sem bonyolult folyamat. Keresgélnünk kell az oldal aktuális ajánlatai között, majd a számunkra megfelelő és szimpatikus mellett a jelentkezés lehetőségre kell kattintanunk. Pár személyes adat megadása, valamint az önéletrajzunk feltöltése után, a TopiWork közvetítői közül felveszik velünk a kapcsolatot. Lehetséges, hogy egy rövid személyes interjúra kerül sor, de ha arra nem is, akkor egy telefonos interjúra mindenképp, szükség esetén egy teszt kitöltésére is számítanunk kell. Ezek után, ha továbbra is szándékunkban áll a jelentkezés, valamint megfeleltünk az elvárásoknak, akkor továbbítják a cégnek az önéletrajzunkat. Legtöbb esetben egy héten belül felveszik velünk a kapcsolatot, de előfordulhat, hogy kicsit több időbe is telik. Egy személyes vagy online interjúra kerül sor, majd ha sikeres a jelentkezésünk, akkor az oldalon történő adminisztráció után kezdődhet is a munka.