Az én egyedi pizza szószaim és a xantán gumi

xantán gumi

Az egyik imádott hobbim a pizza sütés. El is végeztem egy olasz pizza készítő tanfolyamot, és a különböző családi vagy baráti összejöveteleken előszeretettel vállalom, hogy ezeket a finomságokat én viszem a bulira, no meg persze így a futárra sem kell várni, hogy becsöngessen. Időként szoktam kísérletezni saját szószok elkészítésével, amihez a Humanity Áruháztól szoktam rendelni a xantán gumit. A xantán gumi egy sűrítő, zselésítő anyag, ami teljesen természetes eredetű anyag, ami az élelmiszerekben és az egyes kozmetikumokban is egyaránt megtalálható. Azért innen rendelek, mert ennél a cégnél, a termékek előállítsa során, nem végzenek állatkísérleteket és a csomagolás is környezetbarát. 

Röviden a xantán gumiról

Szóval, aki esetleg nem lenne tisztában a xantán gumi létjogosultságával, az nagyon sok információt megtudhat róla az áruház weboldalán, de a legfontosabb és legérdekesebb tényeket leírom, amiket én is az oldalról tudtam meg. Az élelmiszerekben való felhasználás mellett, a kozmetikumokban is gyakran használják, mivel a pH-ra kevésbé érzékeny. Általában olyan szereknél alkalmatos, ahol víz-és olajbázisú anyagokat kell összekeverni. Tudni illik, hogy ha ezt a két anyagot akarjuk keverni, ahhoz, hogy ne választódjon szét miután a rázást abbahagyjuk, szükség van, valamilyen kötőanyagra.

Nem csak a szószba, hanem a krémekbe!

Mivel a Humanity Áruháznak van egy úgynevezett tudástára, ahol nagyon sok otthon elkészíthető krémhez találhatunk receptet, ezért onnan is nagyon gyakran szoktam válogatni, amikkel előszeretettel kísérletezek. Nagyon sok hasznos tippet és tanácsot szoktam itt olvasni, amik javarészt tényleg be is válnak, ami pedig esetleg nem, azokat be tudom annak, hogy nem vagyunk egyformák, nem mindenkinek lehet megoldás ugyanaz a praktika.

Nagyon pontos útmutatás kapunk a xantán gumi felhasználására, szóval senkinek nem kell megijednie ha esetleg még nem dolgozott ilyen anyaggal, illetve még nagyon sok felhasználási módot is javasolnak, szóval tényleg hasznos szerről van szó.

Egyébként nagyon megbízható cégről beszélünk, 1-2 nap alatt megjön a rendelés és választhatunk, hogy személyesen vesszük a békéscsabai üzletünkben, kihozza nekünk a GLS futár, vagy a postán szeretnénk átvenni. Fizethetünk előreutalással, bankkártyával, vagy utánvéttel is, illetve, 17 000 Ft feletti vásárlás esetén még a szállítás is ingyenes.