Barátnőmmel közösen főztünk

Szerintem valakivel közösen főzni az egyik legjobb dolog a világon. Éppen ezért igyekszem minél többször gyakorolni ezt. Gyakran főzünk a barátommal, szeretünk újítani, vagy saját kitalációkat megvalósítani. Amikor a szüleimnél, nagyszüleimnél vagyok, mindig segítek anyukámnak, nagymamámnak a sütésben, főzésben. Mindkettőben mesterek, amennyire autodirakta módon valaki mester lehet. Érdekes módon megvan a saját világuk a gasztronómiában, megvan, hogy ki melyik ételt főzi és melyikre nem vállalkozik általában. Amiket viszont elkészítenek az isteni finom. Nagyon tetszik, hogy ők is viszonylag nyitottak az újdonságokra, szeretnek kipróbálni új kombinációkat, új elkészítési módokat, amik jól is szoktak sikerülni.

Van egy barátnőm még rajtuk kívül, akivel szoktunk merényleteket elkövetni a konyhában. Nem sokat találkozunk, de amikor igen, akkor már napokkal előre tervezgetni szoktuk, hogy mit is főzzünk közösen. Nagyjából megosztozunk a szerepeken, néha én adom hozzá a lényeget, a fűszereket, néha meg ő. Néha egyikünk dolgozik a másik keze alá, és néha fordítva. Jó csapat vagyunk mi ketten! Aztán a közösen főzött étel elfogyasztása is mindig megerősít minket, hogy jót készítettünk. Olyat kéne még kipróbálni, mikor ketten főzünk a családjainknak, vagy a baráti társaságnak. Biztosan nagyon jó lenne!

Ilyen alkalmakkor hol nálam vagyunk, hol nála, attól is függ például, hogy melyikünknek van megfelelő konyhai eszköze az adott ételhez. Legutóbb nálam találkoztunk, mert a barátnőmék konyhafelújításban voltak, de azért nem akart kimaradni a rendszeres főzőcskézésünkből. Meg is beszéltük előzőleg chaten, hogy pizzát fogunk készíteni, rendesen, a tésztáját is saját recept alapján, és ő pedig talált egy jó receptet a paradicsomos alap elkészítéséhez. Már kezdtem éhes lenni, mikor megérkezett és elkezdtük, úgyhogy alig vártam, hogy elkészüljön a pizza.

Nem mondtam még, de a közös főzésnek az az egyik legjobb része, hogy közben jókat lehet beszélgetni. Ilyenkor mindig kitárgyaljuk az aktuális történéseket, véleményeket, pletykákat, amiket hallottunk. Most sokat beszélgettünk a konyhafelújításról, hiszen ez volt a legaktuálisabb téma azokban a hetekben. Mesélte barátnőm, hogy nagyon szerettek volna szép új konyhabútorokat, mert a régi már nagyon öreg volt, még a ház előző tulajdonosa hagyta ott. Mindenképpen újat akartak venni, és találtak egy weboldalt, ahol segítenek személyre szabottan minden igényt figyelembe véve megtervezni a konyhabútorokat. Sokféle konyhaberendezést, és stílust megnéztek a férjével, hogy nagyjából lássák, milyen a felhozatal, miből lehet választani. A konyhabútor ötletek aztán sokat segítettek, hogy kitalálják, mit is szeretnének. Náluk elsődleges szempont volt az, hogy a konyha egyfajta közösségi térként is szolgál, tehát kényelmesen elférjenek többen is egyszerre, és közben praktikus legyen, könnyen elérhető tárolókkal, és elrendezéssel.

A konyhafelújítás már néhány hete kezdődött azzal, hogy a méretek levétele után elkezdték megtervezni a konyhabútorokat. Most éppen a beszerelés tart, és ahogy barátnőm egyre többet mesélt a leendő konyhájáról, egyre jobban vágytam rá, hogy nekem is j konyhám legyen. Ez sajnos mostanában nem aktuális számunkra, de nem baj: mostantól mindig nála fogunk főzni, hogy kiélvezzük az új konyha szépségét és korszerűségét.