Esküvő egy pizzériában, avagy a játékosság kimaxolása

Úgy látom, Te is felvontad a szemöldöködet. Esküvő egy pizzériában? Nagyjából én is így voltam ezzel, amikor az unokabátyám meghívott az esküvőjére és a meghívón láttam, hogy a helyszín egy pizzéria. Azonnal rácsörögtem: megbolondultál? Egy pizzériában tartott esküvő az álmoskönyv szerint rövid házasságot jelent.

A helyszínre érve aztán rá kellett jönnöm, hogy előítéletes voltam. A pizzéria nagyon hangulatos, már-már romantikus. Ráadásul a gyönyörűen feldíszített kertjében voltunk, igazi olaszosan buja, zöld környezetben. Szóval néha Krúdy is tévedhet.

A kert sarkában egy asztalon ismeretlen masina volt. Mellette egy elegánsan öltözött fiatal lány. Összeszedtem a bátorságomat és megkérdeztem tőle, hogy mi az a gép, amit őriz. Esküvő vicces ajándék, jött a válasz. Kicsit magyartalannak éreztem, ezért megkérdeztem még egyszer. A válasz ugyanaz volt: esküvő vicces ajándék.

Kiderült, hogy a lány portugál és még csak 6 hónapja van Magyarországon, egy Erasmus program keretében. Kicsit (nagyon) töri a magyart, de lelkesen tanulja. Másodállásban pedig annál a cégnél dolgozik, amely a fotóautomata gépet bérbe adta a rendezvényre. Mert az általam nem beazonosított gép egy fotóbox. A bérlése a menyasszony testvérének az ajándéka az ifjú pár részére. Így már mindent értettem.

A vacsora után életre kelt a kert sarka. Rendkívül népszerű volt a selfie gép, mindenki ki akarta próbálni. A fényképek azonnal kinyomtatásra kerültek és még az idősebb vendégek körében is derűs perceket okoztak. Ők is kedvet kaptak a kipróbálására. A fiatal lány mindenkinek segített, aki elakadt az érintőképernyő használatában.

Búcsúzóul odaszóltam a lánynak, hogy esküvő vicces ajándék. Értette a tréfát, gyöngyöző portugál kacajjal válaszolt.