Étteremlánc menedzselésének hátterében

Mindenki imádja a pizzát. Amit még jobban imádunk az az, amikor nem nekünk kell elkészítenünk, hanem házhoz szállítják nekünk. Frissen melegen, úgy, hogy a sajt még javában olvadozik a szeletekről. Na, én is imádtam a pizzát, de amióta ez a munkám, kezd belőle elegem lenni.

Egy régi barátom az egyetem alatt a mekiben dolgozott. Ott minden nap ehette az ottani kaját, szabad volt megebédelni a kínálatból. Csak pár hónapig bírta ott a munkát, de azóta mekik közelébe sem megy, mert annyira tele lett az ilyesmivel egy életre. Na én is valahogy így vagyok a pizzával. Egy olaszos étteremláncnak dolgozom. Háttérmunkát végzek nekem semmi közöm a sütés folyamatához. Irodistaként meg kell oldanom szállítási, beszerzési problémákat. Ezen kívül a lehető legkülönfélébb feladataim is lehetnek. a legutóbbi projektem például az volt, hogy a vezető beosztásban dolgozók számára megoldjam, hogy mindenkinek tudjunk ugyanattól a cégtől céges autót lízingelni. Ehhez azonban olyan lízingautó céget kellett találnom, akiknek erősségük a flottakezelés. Ez alatt azt értem, hogy az összes, a mi cégünk által lízingelt autót egy flottaként kezelik, mindet egyben kell fizetni, ugyanakkor kell szervizeltetni, ugyanahhoz a gumishoz, szerelőhöz kell vinni, ha baj van. Találtam is megfelelőt, ahol sok extra szolgáltatást is bele lehet foglalni a csomagba, például a 0-24.ben hívható segélyvonal vagy az állandó szerviz. Ezekre most a megvett csomagban nem kell majd pluszt fizetni, mert ezek mind benne lesznek az árban. Viszonylag hosszú keresés és előkészület vezetettel odáig, hogy a kiválasztott céggel, végül szerződést írtunk alá. Én azonban éppen az ilyen és ehhez hasonló feladatokat szeretem. Ekkor érzem, hogy valóban azt csinálom, ami nekem való és itt van a helyem, ahol vagyok.

Mégis van bennem egy olyan érzés, hogy tőlem, az egyéniségemtől távol áll az, hogy egy étteremláncnak dolgozzak. Nem szeretem a terméket, amit eladunk, Ezt kell ennem és szagolnom minden nap, pedig már lassan szinte felfordul tőle a gyomrom.

Amíg a flottakezeléssel foglalkozó céggel vettem fel a kapcsolatot, beszéltem az ügyintézőjükkel, majd pedig az üzletkötést bonyolító kollégájukkal is, egyre inkább arra jöttem rá, hogy nekem sokkal inkább egy ehhez hasonló cég lenne való. Érdekel a flottakezelés és az autók. A kocsi arzenáljukról konkrétan mindent tudok, megkockáztatom, hogy jobban ismerem az autók minden tulajdonságát, mint az az üzletkötő, akivel én beszéltem. Úgy érzem, az ügyfelekkel való kommunikáció is nagyon jól menne nekem. A flottakezelésről is nagyon gyorsan és nagyon kedvező feltételek mellett egyeztem meg a flottakezelő céggel. Mindig feltölt, ha eberekkel foglalkozhatok. A mostani munkahelyemen sokat vagyok egyedül. Nem szeretem a magányt és a csöndet.

Azt hiszem, mindenképpen az lenne nekem a legjobb,ha munkahelyet váltanék. Ha nem is a flottakezelő cégbe, de valami olyan munkakört célzok meg, aminek központi eleme a kommunikáció, kapcsolattartás. Úgy érzem, enélkül fél ember vagyok.