Kedvenc pizzériámban futottam össze a szintén felépült új barátommal

Van a városunkban egy kicsi olasz stílusú, családi pizzéria. Szerintem már egészen kicsi korom óta üzemel, gyakran ellátogatok oda a mai napig. Régen még nagyobb társaságokkal, családokkal jártam csak ilyen helyekre, ma viszont már nem érzem kellemetlennek azt sem, hogyha egyedül kell mennem. Van idő gondolkodni, elmélyülni a saját gondolataimban.

Egy ilyen alkalommal futottam össze egy nem is olyan közeli, de mindenképpen fontos ismerőssel. Mindketten ugyanazzal a betegséggel küzdöttünk régebben. Ma már egyszerűbb beszélni róla, régen viszont még tabutémának számított az alkoholfüggőség nálam. Még a gyógyulás után sem szívesen beszéltem róla, de mára már sokkal könnyebben megy. Ezért is volt jó talán pont ebben a kicsi, hangulatos pizzériában összefutni egy olyan emberrel, aki átesett ugyanezen. Plusz még mintha egy kisebb kapocs is kialakult volna közöttünk és aggódunk a másikért, szurkolunk, hogy nehogy újra beteg legyen.

Akik kerültek már szembe hasonló problémával, azok számára valószínűleg nem fog sok újat mutatni az internet ha rákeresnek dr. Petke Zsolt nevére. Nagyon profi és igazi szakember a függőségek témában. Nem utolsó sorban pedig tagja annak a profi szakemberekből álló csapatnak, akiknek az új életemet köszönhetem. Tavaly estem át a FELÉPÜLŐK- Családi Felépülési Központ 28 napos addiktológiai, felépülési programjukon.

Nehéz volt az út odáig, de minden perce megérte ennek a 28 napnak. Azóta sokkal boldogabb, kiegyensúlyozottabb vagyok. Egy igazán nyugodt, csendes de mégis gyönyörű környezetben töltöttem el ezt a 28 napot, ahol volt időm kikapcsolni, gondolkodni, de mégis éreztem, hogy a nap 24 órájában mellettem állnak a szakemberek és mindenben támogatnak. Van lehetőség egyéni programokra is, számomra viszont előnyösebbnek tűnt, hogyha a program során találkozok hozzám hasonló cipőben járó emberekkel, hogy együtt erőt tudjuk adni egymásnak.

Biztos vagyok benne, hogy ez nem egy könnyű téma. Sem függőként, sem pedig hozzátartozóként. Hogyha valakinek hasonló problémája van, vagy a környezetében ismer valakit, aki hasonló problémákkal küzd, akkor javaslom, hogy látogasson el a program oldalára, a felepulok.hu-ra. Ezen az oldalon nem csak a programról kaphatnak meg minden információt, de megismerhetik a szakembereket is, illetve sok hasznos információt olvashatnak a függőségről és annak kezeléséről is.

Ma már tényleg sokkal egyszerűbb erről beszélni. Még abban a kis pizzériában is, ahol egyáltalán nem számítottam rá, hogy egy onnan ismert mondhatni baráttal futok össze. Szerencsére ő is meggyógyult és szinte azonos véleménnyel vagyunk a programról, már mindketten tudunk róla beszélni. Hiszen egy betegségben nincsen semmi szégyellnivaló.