Medvepark, egy finom pizza és a székhely szolgáltatás

A minap elmentünk pár barátommal a medveparkba. Nagyon rég terveztem oda menni, mert mindig is szerettem a medvéket, az oroszlánokat, és igencsak rám fért már egy kis kikapcsolódás. Nehéz heteken vagyunk túl, és most, hogy feloldódtak az országot szinte megbénító korlátozások és egyre több cég, étterem és szórakoztató komplexum nyit újra, végre tényleg elmentünk megnézni a medvéket.

Már régóta terveztük ezt az utat, és nagyon boldog voltam, mikor az egyik barátom felhozta a témát, hogy jó lenne, ha meglátogatnánk a medveparkot.

Természetesen nagyon lelkesen vágtunk neki az útnak. A park elég nagy területen helyezkedik el, nincsen sok lehetőség étkezésre, de sok állatuk van, amit mind meg is néztünk. Láttuk, ahogyan a medvéket etetik, megismerkedtünk az itt élő egyik boccsal, akinek a legjobb barátja egy kutya és a gondozók a szülei. Nagyon nagy élmény volt, és biztos, hogy még vissza fogunk térni ide.

Persze nagyon megéheztünk a túrában, a melegben, és ezért nekiláttunk egy éttermet keres i. Mivel mind a pizzák szerelmesei vagyunk, ezért a térképen máris a környék legjobb pizzázóit böngésztük. Sikerült is találnunk egyet a közelben, de úgy döntöttünk, hogy leparkolunk a közeli tónál és gyalogosan közelítjük meg a helyet, hiszen mégis csak kirándulni érkeztünk.

Jól esett a kis séta, a térképen néztük, hogy mikor merre kell kanyarodnunk, hogy hová kell mennünk, és a megadott címet már háromszor körbejártuk, de pizzázót akkor sem találtuk.

Nem nagyon értettük, hogy miért nincsen étterem ott, ahol a térkép mutatja.

Aztán végül, hosszas keresgélés után rájöttem, hogy ennek az az oka, hogy a cég ide volt bejelentve, de maga az étterem 30 km-re volt onnan, ahol mi voltunk. Elszomorodtunk, éhesen, kissé elcsigázva mentünk egy másik étteremhez, amiről meggyőződtünk, hogy tényleg ott van, ahol a térkép írja és nem csak be van jelentve oda.

Mikor végre szereztünk egy-egy finom pizzát mindenkinek, akkor kezdtük el megvitatni az eseményeket.

Az egyik barátom akkor mesélt róla, hogy nagyon sok cég van, amiknek a székhelye nem ott van, ahol maga a bolt, vagy éterem. Az apukájának a cége is máshova van bejelentve, mint ahol a boltjuk van.

Ennek gyakran az az oka, hogy az épület nem alkalmas cég központnak, vagy szimplán csak adózási szempontból kedvezőbb, ha máshol van a székhely. Olyan is van, hogy még nincsen konkrét bolt, amikor bejelentik a céget, ezért nincs is mit megadni székhelynek.

Ők a https://topcegalapitas.eu/szekhelyszolgaltatas/ oldallal egyeztettek ezzel kapcsolatban, amikor megalapították a cégüket.

Ez a cég ugyanis abban nyújt segítséget, hogy elintézi a cégbejegyzést. Nem mindenki ért hozzá, ha nekem kellene most bejelentenem egy céget, én sem tudom, hogy hogyan is kezdenék neki így hirtelen. Ilyen esetben jó, ha tudunk róla, van ilyen lehetőség is.

Itt a cégek bejegyzése mellett a már említett székhely szolgáltatással is foglalkoznak. Tehát amikor bejegyeztetjük a céget, akkor megadhatjuk a Budapesti vagy az iparűzési adó mentes Újlengyeli címüket is. A cégünk ezentúl úgy lesz nyilvántartva, hogy ott van a székhelye, hiába dolgoznak máshol.

Nagyon gyakori, hogy a cégeknek máshol van a székhelye, mint ahol a munkavégzés történik, ennek számos oka is lehet.

A https://topcegalapitas.eu/szekhelyszolgaltatas/ oldal pedig ebben nyújt segítséget. Különböző székhelyszolgáltatás csomagok vannak náluk, így mindenki el tudja dönteni, mennyit szeretne, mennyit tud fizetni a székhelyért, és mire van ezért cserébe szüksége. A posta iktatása is lehetséges, ez is benne van az egyik csomagban, sőt, ha székhelyet is tőlük bérlünk, akkor a bejelentés sokkal kedvezményesebb, vagy akár ingyenes is lehet.

A cég bejegyzésének is vannak költségei, így mindenképpen érdemes megfontolni, hogy szeretnénk-e tőlük székhelyet is.

Megettük az isteni pizzát, kitárgyaltuk a székhely szolgáltatás témakörét, majd mindenki hazaindult. Nagyon élveztem az egész napot, ezt a kis kirándulást. Tökéletes program volt ebben a melegben.