Napelem támogatás már lassan mindenkinek jár, a vállalkozásoknak is

Az élet tele van lehetőségekkel, csak nem szabad elmenni mellettük. Nem tudom, hogy milyen filozófus mondta ezt, vagy mondta-e ezt már valaki, de az biztos, hogy egy örökérvényű tanács ez.

Rengeteg kihasználatlan lehetőség mellett megyünk el nap mint nap, mert nem tartjuk nyitva a szemünket. Szerencsére, nekem olyan ismerőseim és barátaim vannak, akik igyekeznek mindenből a legjobbat kihozni, szerencsére a kollégáim is ilyenek. Az egyik reggel azzal vártak, hogy találtak egy tök jó lehetőséget, amivel rengeteget spórolhatunk. Természetesen nagyon megörültem ennek, hiszen ki ne szeretne spórolni?

Kiderült, hogy most már vállalatok által is igényelhető egy 3 millió forintos vissza nem térítendő napelem támogatás. Ez a napelem támogatás pedig történetesen nagyon is jól jönne nekünk, mert egy ideje bizony már fontolgattuk a korszerűsítés ezen formáját a környezetvédelem jegyében.

A közeli címekre igyekszünk biciklivel szállítani, és a napelemekkel is tehetnénk a környezetszennyezés ellen, ami korunk egyik legnagyobb problémája.

A kollégáim a https://napelemprojekt.hu/2020-ig-tarto-napelem-palyazat-vallalkozasoknak.html oldalon találtak rá a napelem támogatás részleteire. Itt nem csak a mikro- kis és középvállalkozásokra vonatkozó pályázat minden pontjáról kaptunk tájékoztatást, de azt is vállalják, hogy segítenek a pályázat megírásában, és ha kedvező elbírálásban részesülünk, akkor természetesen a kivitelezéssel kapcsolatos feladatokat is rájuk bízhatjuk.

Nagyon jól jött ez a pályázat, mert valóban sokat spórolhatunk vele, bár még nem döntöttük el, hogy tényleg bele akarunk-e vágni. Még alaposabban át kell néznünk a költségvetésünket, hogy valóban belefér-e a napelem telepítés, bár a támogatás ehhez rengeteg segítséget nyújt majd.