Nem lehet elég korán gondolkodni

Én az előre tervezés híve vagyok. Gondoltátok volna?

Bár az igaz, hogy az emberek hozzáállása általában nem egyezik meg a magánéletükben és a munkájukban. Lehet, hogy alapvetően otthon és a saját kis privát környezetemben nagyon előrelátó vagyok. Mindent azonnal megjavítok. A ház körüli teendőkkel és házimunkával is előre tervezek. Nem szeretem a váratlan meglepetéseket… Mindeközben a munkában néha azért halogató vagyok. Egy dologban viszont biztosan nem: ha a biztonságról van szó, az nem tűr halasztást!

Pizzafutárként dolgozom, szóval van, hogy napi 100-120 kilométert is vezetek. Ez értelemszerűen nekem is fárasztó, de ne higyjétek, hogy az autót megkíméli! A sok gázadás, elindulás, megállás, ezek mind nagyon igénybe veszik az autót, különösen az abroncsokat. Nyilván ez engem érint leginkább, hiszen én töltök napi 8-10 órát az autóban. Az én biztonságom a tét. A munkatársak és a főnökék úgyszólván rá se hederítenek, hogy milyen állapotban van a tragacs. Ami a legszomorúbb, hogy még a váltótársamat se nagyon érdekli!

Most, hogy bejött a hideg, én vittem el az autót a gumishoz, hogy nyári szétstrapált abroncsokat végre lecseréljük a télire. Már akkor jelezte a gumis, hogy ez bizony kuka, jövő évre fel ne merjük rakni, futárautóra legalábbis semmiképpen. Azt viszont tudom, hogy hogy szokott ez lenni: tavasszal hajtás van, mindenki rohan, rendezvények a pizzériában, tudomisén, a szokásos tavaszi káosz…. Szóval nem fog foglalkozni senki ezzel, szépen fent marad a téli gumi, és azt hajtjuk majd nyáron is. Hát nem jó ötlet.

Elkezdtem tehát nézelődni a neten, hogy mekkora kiadás lenne a pizzériának venni egy teljes szett új nyári gumit. Meglepődtem, mert arra számítottam, hogy most télen nem lesz akkora választék nyári gumikból, de tévedtem. Találtam egy oldalt, a https://gumidiszkont.hu/ -t, ahol nagyon sokféle áru megtalálható. Itt a link, ha titeket is a nyárigumik érdekelnének: gumidiszkont.hu/nyari-gumi.

Ki is néztem egy szettet közepes árkategóriában. A szállítás költsége egyébként a választott abroncsok számától függ, ez 1490 forint egy darab gumira. Ez szerintem azért jó, mert azért viszonylag gyakran találkozik azzal az ember, hogy egy futómű probléma miatt csak egy pár gumira van szükség… És akkor így arányosan változik ez a költség. Nekünk tehát fixen 6000 forint a szállítási költség, ha egy szettet rendelünk. Ha berakod a kosárba a rendelni kívánt tételeket, akkor egyébként mutatja is ezt az összeget, ide kattintva megnézheted te is, hogy hogy működik.

Én jóhiszeműen előadtam az ötletemet a főnöknek, hogy megrendelhetnénk akár már most a nyári gumikat, hiszen ilyen akciót ki tudja, mikor meg hol találunk legközelebb. Először húzta a száját, hogy hova rakjuk akkor, meg mit csináljunk vele tavaszig… Végül sikerült meggyőznöm, és szerintem nagyon jó üzletet kötöttünk. Egy korrekt szolgáltatást kaptunk a gumidiszkont.hu-tól.

Örülök, hogy sikerült előre gondolkodni. Most már azt fontolgatom, hogy a saját autómra is keresek egy jó minőségű gumiszettet itt. Ti mit gondoltok: érdemes hónapokkal előbb beruházni erre?