Pizzázás és csőtörés – egy izgalmas nap története

Múlt szerdán megbeszéltük a lakótársaimmal, hogy elmegyünk pizzázni a közeli olasz étterembe. Imádom a pizzát, én úgy tartom, hogy előző életemben nagy eséllyel olasz lehettem, annyira szeretek pizzázókba járni.

Miután viszont eljöttünk az étteremből, és hazaértünk jóllakott állapotban, valami furcsára lettünk figyelmesek otthon. Kicsit nedves volt a padló és enyhén szivárgott a víz a fürdőszoba felől. Nem találtuk meg viszont, pontosan honnan is jön a víz, mivel a fal volt beázva, ami mögött csomó cső lehetett.

Ekkor jutott eszembe, hogy rákeresek, hátha valahol vállalnak csatornakamerázást – így találtam meg a vizszereles.net oldalát.

De hogy mit jelent a csatornakamerázás fogalma? Ezt is tisztázza az említett honlap. Amennyiben arra utaló jeleket észlelünk otthon, hogy csőtörés történt, de nem találjuk annak forrását (vagyis a repedést), akkor bizony régen megkezdték az ásást vagy a falak lebontását. Ma már azonban létezik a csatornakamerázás, mely során a szakember leenged egy kis kamerát a csőbe, és ezzel rögzíti a belső csőfeüleletet. A felvételt visszanézve így már meg lehet állapítani, hol található a probléma, elkerülve azt, hogy nagy bontásba vagy rombolásba kezdjünk a házban. Ilyen úton tehát kiszűrhetők a rejtett hibák is, melyeket egyébként hosszas szenvedés után lehetne csak megtalálni.

Én ismertem már ezt a módszert, de a vizszereles.net oldalán nagyon jól le volt írva, miért is hasznos dolog a csatornakamerázás, így össze is tudtam foglalni a többieknek is a módszer lényegét. De a vízszerelés.neten nem csak információkat írnak vízszereléssel kapcsolatban, hanem hozzájuk konkrétan segítségért is lehet fordulni.

Ehhez két telefonszámot is hívhatunk, Pest megyén belül gyakorlatilag bárhonnan (nyilvánvalóan Budapestet is beleértve), valamint a szám 0-24-ben is hívható. Azt néztük a weblapon, hogy sürgős esetben a vizszereles.net szakemberei akár pár órán belül is ki tudnak szállni, ami kimagasló pozitívum a többi vízvezetékszerelővel szemben.

Mi is tartottunk tőle, hogy nagyobb bajok lesznek itt, ha hagyjuk továbbfolyni a vizet, így hamar kihívtuk a szakembereket. A telefonban azt mondták, hogy pár órán belül kint lesznek, és valóban megérkeztek két órán belül. Addigra a víz már egészen kezdett terjedni a falon át, de a forrását továbbra sem tudtuk megtalálni.

csatornakamerázás

Még szerencse, hogy a vizszerelés.net emberei a csatornakamerázás segítségével felderítették, hol van a probléma. Nagyon izgalmas volt már csak nézni is, hogyan dolgoznak, látszott, hogy valódi szakemberekről van szó. Mindössze egy órán belül meg is voltak mindennel, a probléma így egészen gyorsan megoldódott.

Így lett végül egy egészen izgalmas napom előző szerdán, pizzázással és vízszereléssel megspékelve. Úgyhogy én jó szívvel tudom ajánlani a viszereles.net szolgáltatásait, már csak azért is, mert sok más céggel ellentétben nekik nagyon jól működő, átlátható és informatív honlapjuk is van.

Nézzetek rá ti is!