Van, aki a pizzát, mások az ázsiai ételeket preferálják

Van egy nagyon kedves barátom, aki velem ellentétben nem az Olasz, hanem sokkal inkább az ázsiai ételekért rajong. Míg én ha azt mondom, menjünk el valahova enni, a pizzára gondolok, Ő sokkal inkább arra gondol ilyenkor, hogy menjünk el valami ázsiait enni.

Nem csak az ételeket, hanem az ázsiai italokat, teákat is szereti, teljesen bele van szerelmesedve a kultúrába.

Mivel nemsokára itt van a születésnapja, azt gondoltam, hogy veszek neki valamit, ami az általa annyira szeretett ázsiai kultúrához köthető.

Így kezdtem el végül buddha szobrok után kutatni az interneten. Beírtam, hogy buddha szobor ár, és elkezdtem a találatok között böngészni. Meglepően sok olyan oldal van, ami az ázsiai kultúrából már ismert szobrokkal, tárgyakkal foglalkozik. Azt tudtam, hogy rengeteg ázsiai étterem közül válogathatunk itt, de arra nem is gondoltam, hogy több, buddha szobrokkal is foglalkozó oldalt fogok találni.

A Buddhizmus Indiából ered, de mégis Nepálban, Kínában és Japánban a legelterjedtebb napjainkban.

Ázsia nagy része Buddhista, de ezek az egyébként népszerű és szerintem Európaiként is befogadható tanok már nem jutottak el hozzánk. A buddhizmus nem hódította meg Európát, de vannak bőven olyan emberek, akik ennek ellenére azonosulni tudnak a buddhizmussal. Ilyen a barátom is, aki nagyon szereti a vallást, és igyekszik gyakorolni is azt. Ezért is gondoltam, hogy egy buddha szobor tökéletes ajándék lenne a számára.

Így lyukadtam ki végül a https://www.nepalitermekek.com/ oldalon, ahol mindenféle buddhista és nepáli terméket árulnak. Itt nagyon kedvező nem csak a szobrok, hanem a különböző tárgyak, meditációhoz szükséges eszközök is. Vannak még nepáli hangtálak is, amik igazi ritkaság számba mennek európában. Nehéz hozzájutni, pedig a meditációban nagyon népszerű, nagyon sokan használják.

Sikerült megnéznem, hogy mit jelentenek az egyes buddha szobrok. Minden szobor ugyanis más és más jelentéssel bír annak függvényében, hogy milyen állapotban helyezkedik el rajta buddha. Van, ahol ül, ahol áll vagy mosolyog. Mindegyik mást jelent, és nagyon nem mindegy, hogy milyet vesz ajándékba az ember. Az sem mindegy, hogy hova teszi ezeket a szobrokat a lakásban.

Végül egy olyan szobor mellett döntöttem, ami boldogságot hoz a birtoklójának. Szerintem ez egy elég kedves ajándék, a barátom is nagyon örülni fog neki.

A https://www.nepalitermekek.com/ oldalról rendeltem meg. Ez az oldal főként házhoz szállítással dolgozik, mivel Kistarcsán van lehetőség személyes átvételre.

Nagyon hamar megkaptam a is szobrocskát, amit futárszolgálat kézbesített. Gondosan be volt csomagolva, hogy semmi baja ne essen.

Kibontottam, átcsomagoltam, majd ezt adtam a barátomnak születésnapjára.

Nagyon jól sikerült a születésnapja, elvittem egy nepáli étterembe, ahol átadtam neki a kis szobrot is. Nagyon jól szórakoztunk, és rá kellett jönnöm, hogy a pizza a legjobb, de azért az ázsiai ételek is nagyon finomak. Pedig nem szoktam sűrűn ilyesmit enni.

A https://www.nepalitermekek.com/ oldalról rendelt kis buddha szobor nagyon szép, látszik, hogy igazán igényes darab. Nem sokat értek a buddha szobrokhoz, de még én is meg tudom állapítani, hogy mennyire jó vétel volt, hiszen jóval áron alul sikerült hozzájutnom, a festése és az állapota pedig kiváló.

Ismerek néhány üzletet, ami egyébként hasonló termékekkel foglalkozik, a plázákban, bevásárlóközpontokban látni ilyeneket. Sokszor viszont nem az ehhez hasonló nagy, hanem a sokkal kisebb üzletek kínálata a legjobb.

Örülök, hogy sikerült egy ennyire jó ajándékot találni neki, hiszen látszott rajta, hogy örül, mert tényleg tetszett neki, és nem csak magának a ténynek örült, hogy gondoltam rá a születésnapján.