Pizzázni indultunk, végül egy wellness szállodában kötöttünk ki

Az unokanővérem és én gyerekkorunk óta nagyon jóban vagyunk. Sok közös programot szoktunk együtt csinálni, például eljárunk aerobic edzésre, hajnalig szoktunk bulizni a kedvenc együtteseink koncertjein, de mindemellett szeretünk kipróbálni újabb és újabb éttermeket is. Ő egyébként séfként dolgozik, szóval remekül ért a gasztronómiához és a jó ételekhez. Rengeteg trükköt lestem el tőle az évek során, és neki köszönhetem, hogy a főzést egy kreatív időtöltésként fogom fel, nem pedig kötelességként. Az unokanővérem a távol-keleti konyhát preferálja leginkább, mert szerinte az erős, csípős fűszerezéstől lesz egy étel különleges, ám vele ellentétben én az olasz gasztronómia szerelmese vagyok. Nem is olyan régen nyílt egy új pizzéria a belvárosban, ezért elhatároztuk, hogy ellátogatunk oda. Sok jót hallottam róla, illetve az interneten is pozitív értékeléseket kapott.

Mindketten elég elfoglaltak szoktunk lenni a munka és a család miatt, neki ráadásul három kisgyereke van. Emiatt legtöbbször nehéz összeegyeztetni, hogy ki mikor ér rá, így az új olasz étterem kipróbálása is folyamatosan el lett napolva.

Aztán végre elérkezett a várva várt több napos hétvége, így eldöntöttük, hogy ezt kihasználva most már tényleg elmegyünk ebédelni a megbeszélt helyre.

Az én házamból indultunk el közösen kocsival. Még csak tíz perc telhetett el, amikor az unokanővérem megkérdezte:

. Hallottál arról, hogy van egy szállás Harkányban, amely kutyabarát? Laminált padlójú szobát lehet kivenni, illetve a hotel kertjében nagy sétákat lehet tenni az állatokkal.

. Tényleg? De jó, ez nagyon szimpatikus. Még nem hallottam róla.

. Egyszer el kéne menni és akkor vinném magammal Rexet is. Plusz a közelben van a Villányi borvidék, biztosan jó program lehet elmenni oda borkóstolásra. Láttam képeket a szállodáról, nagyon komfortosnak néz ki.

. Tudod mit? Akkor menjünk most!

. Komolyan beszélsz? Ilyen spontán? De pont pizzázni készültünk…

. Na és? Hosszú hétvége van, ráadásul mindketten sokat dolgozunk, szerintem ennyi belefér. A férjeink biztosan támogatni fogják, legalább addig ők is pihenhetnek tőlünk egy kicsit. A pizzázást meg sokkal könnyebben meg tudjuk szervezni bármikor.

Amilyen gyorsan jött az ötlet, olyan hamar meg is valósult. Visszafordultam a kocsival, kitettem az unokanővéremet a házuknál majd hazaérve, hipp-hopp összepakoltam egy bőröndbe annyi cuccot, amely két-három napra elegendő volt. Közben a szálloda weboldalán talált telefonszámot felhívva megérdeklődtem, hogy van- e szabad szobájuk kutyával érkezőknek. Mázlink volt!

Másfél óra múlva már vígan szeltük az utat Harkány felé. Mindketten nagyon izgatottak voltunk, hiszen ilyen váratlan kiruccanáson még egyikőnk sem vett részt. Persze a szállodába érkezve azonnal tudtuk, hogy nem bántuk meg a döntést. A recepción barátságosan fogadtak minket és Rexet is. A szobánkat elhagyva rögtön a wellness részleg felé vettük az irányt. Mindketten imádjuk a szaunázást, ezért egy kis napozóágyon való ejtőzés után mentünk is kipróbálni az összes típust, kezdve a fényszaunától a finnig. Ezután egy kényeztető jakuzzizás következett, legalábbis részemről. Az unokanővérem inkább úgy döntött, hogy leúszik pár hosszt. A következő napra hagytuk a masszázst és a gőzkabin kipróbálását, amely különösen relaxációs hatással volt ránk.

Ugyan az eredeti terv szerint étterembe tartottunk, de a finom ételről még így sem kellett lemondanunk, mert nagyon jókat ettünk a szállodában, igazán szuper gasztronómiai élmény volt. Az új pizzéria megvár!